diumenge, 10 de novembre del 2013

UN CAVALLET A LA IMMERSIÓ A LA MAR MENUDA

Avui hem fet la col·lectiva d’AMSO del mes de novembre. Hem sortit de la Plana de Vic  acompanyats de les nostres famílies cap a Tossa de Mar, ben d’hora ben d’hora per poder trobar un bon lloc per aparcar els cotxes vora la Mar Menuda.  Tots disciplinats, un darrera l’altre:
Quan hem arribat a lloc, la mar estava ben plana. S'ha complert la previsió meteorològica que deia que la tramuntana no entraria fins passat el migdia.  Hem estat de sort. 
Ens hem equipat ràpid, i a quarts de 10 ja estàvem al passeig a punt d'acostar-nos a l'aigua.
 
 
 
 
Érem un bon grupet:
 
Mirem de cuidar les nostres sirenetes el millor que podem...
 
 I... cap avall !
A l’entrar a l’aigua ja hem pogut comprovar que, a més de tranquil·la, l’aigua estava força clara. 
 
Només d'entrar hem vist un pop i al seu costat una vaqueta serrana, i després sargs, llises, un sarg imperial, morenes, gorgònies, escórpores, tords, molls reials, bròtoles, un cranc ermità i una llagosta.
 
 
 
 
 
 
 
I hem arribat a un racó amb possidònia on ens hi esperava una sorpresa.  La veieu?
Doncs sí ! 
Un cavallet de mar (una mica vergonyós) que tot el grup ha pogut observar després que en Xevi el descobrís i la Bet ho anotés en una pissarra per assegurar que tothom tingués clar què hi havia allà en mig de de les fulles de possidònia ben camuflat.
Malauradament, al ser en un lloc sorrenc i anant en grup, ha estat inevitable aixecar polseguera i les fotos han quedat com han quedat...
I ja cap al final de la immersió, un congre compartia escletxa amb una morena molt grossa (que s'ha amagat ràpidament), una planària i un grup de peixos que ens han semblat sonsos ens han acabat d'animar aquesta bona immersió. 
Fotos: Xevi Rifà i Lambert Bañeza