dilluns, 16 de desembre del 2013

TIÓ, TIÓ, CAP A FER IMMERSIÓ!

La "Col·lectiva del Pessebre" (o "del tió") 2013, la vàrem fer aquest diumenge 15 de desembre a Illa Mateua, a l'Escala. Va fer un dia perfecte per a la immersió:  mar plana, un bon sol i un cel ben blau que ens permetia veure de lluny la neu al Pirineu.

De bon matí, ens vàrem trobar els submarinistes i les famílies (amb algunes baixes per lesions) i vàrem preparar equips i "atrezzo" per les fotografies nadalenques de rigor, dins i fora de l'aigua:
Vàrem fer la immersió "típica" a Illa Mateua, travessant el túnel i, a la sortida, anant cap a les roques en direcció est (on la visibilitat era bastant més dolenta). 

La temperatura de l'aigua estava a 13 graus i, de les observacions fetes, la més destacable va ser una sípia molt petiteta (a l'entrada del túnel):
Aquí podeu veure breument la sípia en moviment:
A mitja immersió vàrem intentar fer un brindis amb cava, com havíem fet altres anys però alguns "fallos tècnics" ens ho varen impedir:  la primera ampolla es va buidar tan ràpid que no ens vàrem ni adonar, i la segona no hi va haver manera d'obrir-la ...i això que ho varen provar unes quantes mans!
La resta de la immersió va transcórrer sense sorpreses.  Vam poder observar una clavellina, moltes nacres (alguna de força grossa), estrelles de mar, els peixos habituals (tot i que no gaires) i, ja cap al final un cranc (pelut) en una anèmone:


 I, abans de sortir, la Bet "regalant petons" com diu la cançó d'aquest Nadal a TV3:
 I en Xevi, socarrat pel sol i la calor, brinda per desitjar-vos unes bones immersions el 2014.
BONES FESTES I BON ANY PER A TOTHOM, DE PART D'AMSO!!

Fotos: Xevi Rifà, Assumpta Torrents i Lambert Bañeza
Vídeo: Lambert Bañeza