diumenge, 15 de juny del 2014

CALA MARGARIDA, AQUEST ANY SÍ!

Feia temps que no podíem fer aquesta immersió a cala Margarida -Palamós- perquè, tot i tenir-la planificada, quan hi arribàvem el mar no estava en condicions per entrar-hi i no ens quedava altre remei que fer-la en un altre lloc o anul·lar-la. Avui, tot i la tramuntana, ens hi hem pogut ficar.

La preparació d'equips per la immersió comença en el carrer d'accés a Cala Margarida:
Un cop tots equipats, cal baixar unes escales (on ens hem fet la foto de grup) i caminar per sota els porxos de les cases fins a la part de llevant de la cala:
S'entra a l'aigua per la platja, que és de còdols:
La pega que hem tingut avui és que, amb el contrast de temperatura entre l'aigua i l'exterior (on feia sol i molta calor), la carcassa de la càmera s'ha entelat.  És per això que no disposem d'imatges de la immersió.  Una llàstima! perquè hem vist una rajada undulada (Raja undulata) que s'hagués deixat fer una bona sessió fotogràfica perquè no s'ha ni immutat amb la nostra presència.

La immersió ha anat molt bé.  Hi havia bona visibilitat i la temperatura de l'aigua ja comença a ser agradable (uns 20 graus).  Es tracta d'una immersió fàcil, atès que s'agafa direcció sud (seguint el tub d'un antic col·lector) fins que s'arriba a una paret rocosa. Es passa per sobre la paret i a l'altra banda hi ha una zona de coral·ligen, entretinguda per anar mirant forats.  És aquí on hem trobat la rajada, a uns 20 metres de fondària. 

A part d'aquest peix cartilaginós, hem vist un déntol, algunes dorades, tords, un fadrí mascle molt vistos, bancs de llises i salpes, sargs, algun pop i moltes castanyoles.

Ja de tornada, quan ja estàvem acabant la immersió, la carcassa s'ha desentelat i hem pogut fer alguna foto ...perquè no sigui dit!
Fotos: Xevi Rifà i Helena Rifà
Crònica: Can Rifà Font