diumenge, 16 de desembre del 2012

HEM PORTAT EL TIÓ A FER IMMERSIÓ

Avui hem fet “la col·lectiva del pessebre”:  La immersió que fem cada any pel desembre, en dates properes al Nadal.  Seguint la tradició, hi hem anat a Illa Mateua, a l’Escala.  Aquesta vegada, però, hem tingut una novetat:  ens hi ha acompanyat el tió.

No érem gaire colla.  Ja se sap que, per aquestes dates, qui no té un dinar familiar té algun altre compromís (com ara, una cursa), i qui no... té por del fred. 

Hem quedat a mig matí per preparar els equips i fer la foto de grup de rigor.  Feia un dia molt agradable i el mar estava en bones condicions.
Un cop dins l’aigua, nova sessió fotogràfica, que sempre és una mica més complicada que a l'exterior ...sobretot, si un dels membres de l’expedició té problemes amb els ploms i acaba no sortint a la foto.  La resta, celebrem el Nadal amb cava.
 
El tió ens acompanya tota la immersió.
 
No hem vist res excepcional però sí que hem pogut observar diverses espècies d’animals prou interessants, com ara, estrelles i clavellines (n’hi havia moltes i de colors diversos):
 
 
 
 
Durant tot el recorregut hem vist nacres de totes mides, en mig de la posidònia:
I també, anèmones grogues, nudibranquis i espirògrafs:
 
 
 
 
I, evidentment, peixos (donzelles, alguna escórpora petitona i algunes espècies més, que no en tenim cap foto):
 
A la sortida ens esperaven uns espectadors especials: uns quants corbs marins, dalt d’una roca que no s’han estranyat gens de la nostra presència i s’han deixat fotografiar amb tranquil·litat:
 
I amb aquesta immersió, acabem les col·lectives de l’any.  Us desitgem que passeu unes bones festes i que tingueu un BON ANY 2013!

Fotos: Xevi Rifà


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt maco el tio!
Que va tenir fred?

Mola mola ha dit...

Fred? Els tions estan acostumat a les glaçades de l'hivern. Els 14º de l'aigua del mar se li varen posar la mar de bé ;-)

Anònim ha dit...

Després de tanta feinada a baixar el tió l'havieu d'haver fet cagar a sota l'aigua, no?