diumenge, 9 de juny del 2013

CELEBREM 25 ANYS (…DEL POSEIDON, EH!)

La col·lectiva d’AMSO del mes de juny ha coincidit amb la celebració del 25è aniversari del barco del centre d’immersió Poseidon, de Roses.

Hem començat amb la foto de rigor, i ens hem acomiadat de les companyes no bussejadores que han optat per anar a mercat.

Tenint en compte que aquesta primavera la meteorologia és molt variable, hem estat prou de sort.  Hem sortit de port que feia sol i l’estat del mar era prou acceptable.  Hem anat rumb a Cap Norfeu, ens hem equipat pel camí i, amb previsió que el garbí anés a més, ens hem quedat a Cala Rostella.
 
 

Abans d’entrar a l’aigua, briefing i nova sessió fotogràfica de celebració d’aniversari, amb en Boris, el responsable i showman del centre.

 

L'aigua estava força clara.  Amb una visibilitat d'uns 15 metres.
 
La immersió és facileta: seguint la paret en direcció sud, amb profunditat màxima de 22 metres, amb roques de coral·ligen on hem pogut observar alguna llagosta, una bròtola, un congre, i alguna escórpora i altres espècies que queden reflectides a les següents imatges.  A destacar: pops molt grossos, tords molt pintats, i el nudibranqui Janolus cristatus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A la sortida la celebració d’aniversari ha continuat:  ens esperaven uns globus i una ampolla de cava.
 

 
A la tornada, el mar -com ja havia previst el patró- s’havia anat enrabiant.  Les onades eren considerables i, de tant en tant, n’entrava alguna sota coberta (remullant el president quan ja anava ben vestit); i el mareig ha fet acte de presència.  Per això, l’estratègia ha estat arrecerar-se i mirar a l’horitzó.
 
 
 
PER MOLTS ANYS, POSEIDON!

Fotos: 
Xevi Rifà
Dani Palau (el congre)