dimecres, 17 d’abril del 2013

COL·LECTIVA D'ABRIL AMB COMPANYIA DE DOFINS I TONYINES (JA QUE NINGÚ MÉS S'ANIMA)

El diumenge 14 d'abril teníem prevista col·lectiva a Tossa de Mar però com hi va haver poc èxit de convocatòria, vàrem decidir canviar de plans i ens en vàrem anar a Llançà amb el Centre d'Immersió Cap de Creus.

Feia un dia primaveral fantàstic; en sortir de port la mar estava plana, plana, plana.
 
En passar per davant de Puig Gros vàrem sentir l'avís de "Dofins!".  En vàrem veure diversos grups que anàven resseguint la costa, mentre nosaltres anàvem en direcció Cap de Creus.
 
Bufava una mica de vent de garbí (sud-oest) i la previsió era que anés a més.  Per això, en Miquel, va decidir que el punt d'immersió fos el Portaló Nord, on quedàvem arrecerats del vent.

L'aigua encara no està massa neta i es manté entre 12 i 13 graus.

La immersió es fa seguint una paret de coral·ligen que baixa fins a més de 40 metres.  Molt entretinguda per mirar racons.  Amb molta gorgònia, corall, morenes, nudibranquis...  I cap amunt, molt peix.  Llàstima de la poca visibilitat, que no ens permetia veure tot el que hi havia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
A la tornada, la mar ja no estava tan plana i vàrem poder contemplar l'espectacle de tonyines saltant fora de l'aigua en el moment d'alimentar-se, i de grans grups d'ocells que s'aprofitaven de les envestides de les tonyines als bancs de peixos.

 La col·lectiva es va acabar amb una cerveseta a bord, amb el Canigó nevat al fons.

 
Fotos: Xevi Rifà